-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

ZDK: Da li je Kasumović dio vlasti? Skupština zakazala nove sjednice, bez tačke o nepovjerenju vlade

Skupština Zeničko-dobojskog kantona u srijedu će nastaviti prekinutu sjednicu, ali nije poznato u kojem smjeru će djelovati dosadašnja koalicija s obzirom na to da je Fuad Kasumović najavio da više nije dio te priče.

Nakon što je objavio da BHI-KF izlazi iz koalicije koja je djelovala u Zeničko-dobojskom kantonu te proglasio “novu većinu” koju čine SDA, SDP, HDZ i DF, očekivalo se da će kolegij Skupštine ZDK sazvati novu hitnu sjednicu u vezi sa inicijativom koju je, kako je objavljeno, podnijela grupa zastupnika, a tiče se izglasavanja nepovjerenja dosadašnjoj Vladi ZDK.

Kolegij Skupštine ZDK jučer je zasjedao te je na tom sastanku usaglašen termin nastavka 7. sjednice Skupštine ZDK sa preostalom tačkom dnevnog reda koja se tiče Izvještaja o radu Kantonalnog tužilaštva ZDK za 2022. godinu te dnevni red 8. sjednice koja sadrži uglavnom izvještaje Javnih ustanova.

Također, ni iz BHI-KF-a kao predsjedništva stranke se nisu oglasili po pitanju funkcionisanja već ranije formirane koalicije, ali je nejasno i zbog čega kolegij Skupštine ZDK nije razmatrao inicijativu grupe zastupnika o izglasavanju nepovjerenja Vlade ZDK.

Skupština je zakazana za srijedu 10. maj kada će biti poznato kako će se stvari u Zeničko-dobojskom kantonu odvijati, a kako saznajemo koordinacija stranaka koalicije do kraja sedmice bi trebala razgovarati o budućem djelovanju i usaglašavanju stavova kako bi se spriječili javni istupi pojedinaca.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close