-TopSLIDEKošarkaSport

Bh. košarkašice danas otvaraju nastup na Eurobasketu

Protivnik Belgija

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas otvara Eurobasket koji se igra u Španiji i Francuskoj.

Za naše košarkašice to će biti povratak na Eurobasket nakon 22 godine, a smještene su u grupu C koja se igra u francuskom Strasbourgu.

Protivnice izabranicama Gorana Loje bit će selekcije Turske, Slovenije i Belgije, a danas od 15 sati prvenstvo otvaramo protiv favorizovane Belgije.

Belgijanke su jedne od glavnih favoritkinja za naslov prvaka Evrope, ali sigurno smo da će naše košarkašice dati svoj maksimum da probaju ostvariti što bolji rezultat. U kvalifikacijama smo u mečevima protiv Rusije dokazali da možemo igrati i protiv najboljih selekcija Starog kontinenta.

Selektor Goran Lojo istakao je na press konferenciji da će djevojke dati svoj maksimum za svaku loptu, a pozitivnog razmišljanja bila je i kapitenka Milica Deura.

Na ovom Eurobasketu našu selekciju će predvoditi Marica Gajić i sjajna Jonquel Jones i uz ostale djevojke i timski duh koji naša selekcije posjeduje ne sumnjamo da će dati svoj maksimum na ovom prvenstvu.

Na Eurobasketu nastupa 16 reprezentacija svrstanih u četiri grupe. Pobjednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtinu finala, dok će ekipe koje zauzmu 2. i 3. mjesto u grupi igrati mečeve osmine finala.

Duel naših djevojaka protiv Belgije možete pratiti danas od 15 sati u direktnom prijenosu na kanalu Sport Klub 1.

SportSport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close