NogometSport

Liga prvaka: Kneževi pokazali klasu i izabacili City, Atletico rutinski u četvrtfinalu

Poznata su i posljednja dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka, a to su Atletico Madrid i Monaco.

Atletico Madrid je na svom Vicente Calderonu dočekao ekipu Bayera koju je savladao u Njemačkoj rezultatom 4:2, a večeras su izabranici Diega Simeonea rutinski odradili posao.

Ipak treba naglasiti nekoliko odličnih prilika za Bayer, gdje je prednjačio Volland, koji je u nekoliko navrata odlično šutirao, a Oblak još bolje odbranio.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Monaco je na svom Luy II stadionu savladao ekipu Manchester Cityja rezultatom 3:1, što je na kraju bilo dovoljno Kneževima da se plasiraju u četvrtfinale Lige prvaka.

Podsjećamo, Monaco je bio pod imperativom nakon poraza u prvom susretu rezultatom 5:3, a susret je počeo sjajno za domaće.

Golom Mbappe poveli su domaći, a kada je Fabinho pogodio za 2:0 u 30. minuti očekivao se pravi potop izabranika Pepa Guardiole.

Ipak u drugom poluvremenu mnogo bolja igra igrača Cityja, koji su zaigrali agresivnije, a redale su se šanse Aguera, Sanea i Sterlinga.

Zaslužen gol za Građane došao je u 71. minuti kada nakon odbijanca Sane pogađa praznu mrežu za tada 2:1.

Ipak samo šest minuta kasnije Bakayoko pogađa glavom nakon ubača Lemara iz slobodnog udarca za velikih 3:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i ostalo je 3:1.

Podsjećamo od ranije su četvrtfinale Lige prvaka izborili Real Madrid, Bayer Minhen, Barcelona, Borussija iz Dortmunda, Juventus, Leicester.

 

93’ Kraj večerašnjih utakmica. Monaco i Atletico Madrid su izborili četvrtfinale Lige prvaka

90’ Velika drama u Monacu, gdje domaći tim vodi sa 3:1 i svim snagama pokušava sačuvati svoju mrežu, dok se u Madridu utakmica mirno privodi kraju.

85’ Igra se finiš susreta na obje utakmice. City pred ispadanjem iz Lige prvaka, dok se na Vicente Calderonu ne dešava ništa spektakularno.

77’ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Monaco sada vodi 3:1, a strijelac je Bakayoko. Ovim rezultatom ponovo dalje ide Monaco. Kakva nas drama očekuje u posljednjih 10-ak minuta.

71’ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Manchester City je smanjio rezultat na 2:1. Sjajno je šutirao Sterling, međutim njegov udarac brani Subašić, ali na odbijenu loptu nalijeće Sane koji rutinski pogađa praznu mrežu. Ponovo su Građani u prednosti i došli su do rezultata koji ih vodi u četvrtfinale Lige prvaka.

70’ Kakva šansa za Bayer. Volland je naletio na odbijenu loptu i snažno šutirao, ali Oblak fenomenalno brani njegov pokušaj.

atletico-2222

67’ Još jedna velika šansa za Manchester, ali Sane je bio neprecizan. Krenuo je tim sa Etihada na sve ili ništa.

64’ Stopostotna prilika za City. Odlično je Silva dodao do Aguera, koji šutira iz situacije 1 na 1, ali Subašić odlično brani njegov pokušaj. Sve žešći napadi Građana.

62’ Odličan prodor Sterlinga, ali njegov ubačaj sa strane nije najbolje iskoristio Aguero. Monaco i dalje vodi 2:0.

subasic-11

Subašić: Brani odlično večeras

57’ Sjajna solo akcija Correa, koji je nekoliko protivničkih igrača predriblao, ali šutirao je pored lijeve stative. I dalje je 0:0 u Madridu.

50’ Aktivnija i nešto ofanzivnija igra Cityja na početku drugog poluvremena koji nema izbora nego krenuti prema golu Subašića.

46’ Počelo je drugo poluvrijeme na večerašnjim utakmicama.

Završena su prva poluvremena na večerašnjim utakmicama.

Atletico Madrid je na Vicente Calderonu potpuno mirno odigrao prvo poluvrijeme, ozbirom na veliku prednost iz prve utakmice. 

Igrači Bayera su u nekoliko navrata pokušali doći do šanse, ali iskusna ekipa Diega Simeonea ih je ostavila samo na “pokušajima”.

U drugoj utakmici na stadionu Luy II domaći Monaco potpuno zasluženo vodi 2:0. Golove za domaće postigli su Mbappe i Fabinho.

I pored dva postignuta gola, Monaco je imao nekoliko šansi za postizanje još kojeg gola, ali je Caballero nekoliko puta odlično odbranio.

Ovim rezultatom Monaco ide u četvrtfinale Lige prvaka.

45’ Kraj prvih poluvremena na večerašnjim utakmicama.

37’ Jedan od rijetkih pokušaja na Vicente Calderonu desio se kada je Kampl šutirao, ali njegov udarac odlazi visoko preko gola. I dalje u Madridu 0:0, što svakako odgovora domaćim fudbalerima.

atletico-1

30’ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Monaco vodi 2:0, a strijelac je Fabihno. Nakon sjajne akcije, rutinski sa vrha peterca loptu u mrežu šalje brazilski napadač. Velika prednost Kneževa i rezultat koji ih vodi u četvrtfinale Lige prvaka.

20’ Monaco je nastavio sa napadima ka golu Caballera, ali šut Valere Germaina odlazi malo iznad prečke.

aguero-1

15’ Na Vicente Calderonu bez velikih prilika. Domaći nogometaši čuvaju stečenu prednost iz prvog susreta.

8’ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Vodi Monaco 1:0, a strijelac je Mbappe je strijelac nakon dodavanja Silve. Sada Kneževima nedostaje samo jedan gol za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka

onaco, ali šut Mbappe.

4’ Prva prilika za Bayer, ali šut Vollanda odlazi pored gola. I dalje je na Vicente Calderonu 0:0

1’ Počele su obje utakmice večerašnjeg programa.

U okviru Lige prvaka večeras su na rasporedu dvije posljedjne utakmice osmine finala u kojoj se sastaju Atletico Madrid – Bayer Leverkusen i Monaco Manchester City.

Atletico Madrid je već jednom nogom u četvrtfinalu obzirom na pobjedu iz prve utakmice na Bay Areni rezultatom 4:2.

Ipak ono što treba naglasiti kako će oba tima nastupiti bez nekoiko standardnih igrača. Tako u Atleticu neće nastupiti Filipe Luis, Gabi te Gameiro, dok u Bayeru nema Bendera, Calhanoglua, Topraka, a neće biti i Kiesslinga.

sastav-1

Atletico ulazi u meč sa nizom od dvije pobjede u prvenstvu, dok Leverkusen u ovaj meč ulazi rasterećeno obzirom na poraz iz prve utakmice.

Sastavi:

Atletico: Oblak, Godin, Koke, Griezmann, Saul, Carrasco, Correa, Vrsaljko, Lucas, Thomas i Gimenez

Bayer Leverkusen: Leno, Dragović, Hernandez, Hilbert, Baumgartlinger, Jedvaj, Wendell, Brandt, Volland, Bellarabi i Kampl

Mnogo zanimljivije prema očekivanjama će biti u Monacu gdje istoimeni domaćin dočekuje Manchester City, Pepa Guardiole.

Prvi susret ova dva tima bio je evropski klasik, u kojem smo vidjeli čak osam golova i pregršt šansi, a završilo je čak 5:3 za Građane.

S obzirom na napadački mentalitet oba tima nema sumnje da će i revanš na Luyu II biti fudbalski praznik.

sastav-2

Treba naglasiti kako u Cityju neće biti Gundogana i Kompanyja, a u Monacu Carilla.

Sastavi:

Monaco: Subašić, Jemerson, Raggi, Sidibé, Mendy, Bakayoko, Fabinho, Lemar, Silva, Germain, Mbappé.

Man. City: Caballero, Sagna, Sterling, Agüero, Kolarov, De Bruyne, Sané, Silva, Clichy, Stones, Fernandinho.

Autor: Al. Ti. – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close