Mamić o bh. igračima u Dinamu: ”Je*eš zemlju koja Bosne nema, to su djeca koja nemaju…”

Vlasnik Dinama Zdravko Mamić izuzetno cijeni fudbalere koje dolaze iz Bosne i Hercegovine.

Kontraverzni fudbalski radnik je u prošlosti doveo niz fudbalera iz naše zemlje, a posljednji primjeri su Armin Hodžić i Amer Gojak.

”Je*eš zemlju u kojoj Bosne nema. Mi u Dinamu se veselimo kad dođe bosanski igrač jer su to igrači koji su odrasli na mahali, to su djeca koja nemaju problem s mišićima jer su cijelo djetinjstvo proveli igrajući se po avlijama”, kazao je Mamić.

Po pitanju zajedničke regionalne lige ima jasan stav.

”Sjećam se jednog sastanka prije 12 godina, na turniru u Širokom Brijegu, na kojem su bili Dinamo i Hajduk gosti. Ja sam tada bez zadrške rekao da sam za regionalnu ligu, i tada su me ovdje izmasakrirali. Radikalna manjina nameće stavove miroljubivoj većini. Vidite u vaterpolu, rukometu i košarci ima regionalna liga. Mi ovako mali i rascjepkani nismo zanimljivi tržištu. Stalno se regionalna liga svodi na Hrvate i Srbe, ali nismo mi jedini u regiji, tu su i BiH, Makedonci, Bugari, Austrijanci, Turci…”, rekao je Mamić.

”Čelnici naših država moraju shvatiti da sport propada u našim državama. Nakon signala politike da je za to, treba okupiti ljude iz nogometnih saveza i klubova da o tome razgovaraju. Nakon toga se treba otići u UEFA-u i od njih tražiti pomoć s konkretnim prijedlogom. Jedna varijanta je da se igra u proljeće kada već svi ispadnemo iz Europe. Mi bi iz ekonomskih razloga o tome morali razmisliti. Kad bi naše države bile zdrave, o tome ne bi trebali uopće razgovarati”, objasnio je Mamić.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close