Liga prvaka: Monaco šokirao Emirates, Spahićev Leverkusen savladao Atletico

Bayer Leverkusen, za koji igra naš reprezentativac Emir Spahić, savladao je večeras Atletico Madrid rezultatom 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

U 14. minuti Golman Moya loše reagira na Calhanogluov korner s desne strane i lopta dolazi do Wendella, koji s 18 metara puca od pod, a loptu prema golu skreće naš Emir Spahić. Ali, s crte izbija Mandžukić.

U 25. minuti Spahić je uzdrmao prečku! Opalio je naš Emir Spahić s preko 20 metara od gola i pogodio mjesto gdje se spajaju stativa i prečka. Moya je letom i pogledom ispratio loptu, ali da je išla centimetar ispod, završila bi u mreži.

U 40. minuti Turan je lijepo prebacio Lena, ali golman se ipak uspijeva protegnuti dovoljno da skine loptu s Griezmannove glave.

U 45 minuti Atletico je imao fantastičnu priliku. Mandžukićev volej domaćini su odbili u korner, iz kojeg lopta dolazi na desetak metara s lijeve strane iskosa od gola do Tiaga. On se akrobatski baca i puca donji lijevi ugao, odakle Leno čupa loptu sjajnom obranom.

U 57. minuti Bayer dolazi do vodstva. Bellarabi je vukao loptu, činilo se predugo, ali onda na rubu kaznenog prostora petom šalje u desno za Calhanoglua, koji u trku zakucava “kroz uši” Moyi. Krasan gol za zasluženo vodstvo domaćih. Do kraja utakmice igralo se grubo ali bez izraziti šansi, a Atleticov igrač Tiago je uspio zaraditi crveni karton u 77. minuti. Emir Spahić je fantastično odigrao svih 90. minuta.

Arsenal je na Emiratesu poražen od gosujućeg Monaca rezultatom 3:1.
Kneževi su utišali Emirates u 38. minuti, kada Kandogbia postiže pogodak za vodstvo Monaca od 1:0, a sa tim se rezultatom otišlo na odmor. Već u osmoj minuti drugog poluvremena stiže novi šok za topnike. Naime, igrači Monaca su odigrali fantastičan kontranapad, Martial je proigrao Berbatova koji je rutinski matirao Ospinu za 2:0.

Arsenal je uspio zabiti u 91. minuti utakmice kada rezervista Oxlade-Chamberlain pogađa za 1:2. Međutim to nije bio kraj mukama topnika, jer je u 95. minut Monaco stigao do trečeg pogotka preko Ferreira.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close