logo
bios

Vogošća protiv izraelskog Holona

Objavljeno prije 9 mjeseci . u čet, okt 12th, 2017

VOGOŠĆANI PROTIV IZRAELSKOG HOLONA

Danas, 12.10.2017. sa početkom u 11,00 sati održana je press konferencija povodom 2. Kola EHF Challenge Cup-a protiv izraelskog Holona.

Za medije su govorili podpredsjednik RK Vogošća PH Samid Sinanović, trener Senad Skopljak, kapiten Alen Geko i Nedim Kadrić pivot RK Vogošća PH.

Ispred Uprave prisutnim medijima obratio se Samid Sinanović.

„Ispred kluba izražavam ponos da smo i ove godine na međunarodnoj sceni i da predstavljamo našu državu. Početak sezone je pokazao da smo na dobrom putu sa podmlađenim sastavom ekipe i da pravimo rezultate kao iz proišle sezone, pa čak smo i na putu da ih nadmašimo. Uspjeli smo vratit međunarodni rukomet u Sarajevo, te se nadamo da ćemo u ovom dvomeču sa Holonom ostvarili prolaz za naredno kolo takmičenja“. Rekao je Sinanović.

Medijima se obratio i trener rukometaša Vogošće Senad Skopljak.

„Ja mogu da govorim sa stručne strane. Drago mi je da sam na čelu ekipe koja je i predhodnih godina predstavljala BiH. Nakon detaljne analize koju smo obavili, nadamo se da ćemo uspjeti pružiti dobru igru i borbenost kojom ćemo uspjeti prevazići sve izazove ovih utakmica. Još dva dana je ostalo da se pripremimo i da spremni dočekamo ekipu Holona. I naravno kao šef stručnog štaba RK Vogošća PH nadam se prolazu u naredno kolo i vjerujem u svoju ekipu“.

Kapiten Vogošćana Alen Geko izražava zadovoljstvo kako je ekipa odigrala prve tri prvenstvene utakmice.

„Igramo dobro ove sezone u prvenstvu. Nastavili smo kontinuitet igara u Evropi, što je jako bitno napomenuti. Što se tiče našeg protivnika treba istaći da Izrael ulaže u rukomet veliki novac u posljednjih par godina. Teško će nas biti eliminisati u dvije utakmice jer se obje igraju na našem terenu. Ovu priliku bi iskoristio da pozovem navijače da nam pomognu i podrže nas na putu u naredni krug“.

Nedim Kadrić se složio sa predhodnim sagovornicima i obećao da će on i njegovi saigrači dati maksimum.

„Očekuju nas dvije utakmice u kojima se nadamo pozitivnom rezultatu i prolasku dalje. Atmosfera u svlačionici je dobra reklo bi se nikad bolja, što nam je jako bitno i ponovit ću da se nadam da ćemo u ponedjeljak navečer slaviti prolazak u naredno kolo EHF Challenge Cup-a“.

Napominjemo,

utakmice protiv izraelskog Holona igraju se u dvorani Amel Bečković u Vogošći, u nedjelju 15.10.2017. u 17,15 sati i ponedjeljak 16.10.2017. u 19,00 sati.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh