logo
bios

Ovo su vladarice Bliskog istoka: Za njih šerijatska pravila i burke ne važe, evo kako izgledaju

Objavljeno prije 11 mjeseci . u pet, avg 11th, 2017

Nisu sve lijepe žene s Bliskog istoka sakrivene iza nekolicine slojeva vjerske odjeće – velik broj njih zadivljuje stilom, izgledom i aktivnim pozicijama u društvu.

 

1. Rania Al-Abudllah

Ona je kraljica Jordana, supruga kralja Abdullaha II te majka nasljednika prijestolja, njihovog sina Husseina. Rania je aktivna korisnica Instagrama te se redovno bori za povećanje prava žena na Bliskom istoku te favorizira zamjenu tradicionalne odjeće onom modernom i praktičnijom. Sama kraljica obožava kreatore poput Giorgija Armanija te se često fotografira za modne magazine.

2. Ameera Al-Taweel

Ova saudijsko-arapska princeza otvoreno govori i zalaže se za reforme u svojoj zemlji, a odlučna je svojim primjerom dokazati da bi svako trebao živjeti po željama svog srca – Ameera je studirala u SAD-u, vozi automobil te je razvedena, a nalazi se na čelu humanitarne organizacije Alwaleed Philanthropies.

3. Deena Abdulaziz al Saud

Princeza s najviše stila u islamskom svijetu koja posjeduje vlastite modne butike u Kataru i Saudijskoj Arabiji je Deena Abdulaziz al Saud. Ona je prošle godine postala glavna urednica Vogue Arabia, a osim što obožava modu, posvećena je svojoj porodici i odgoju troje djece.

4. Moza bint Nasser

Ona je druga žena nekadašnjeg katarskog emira i majka novog vladara te zemlje. Osim toga je na čelu Udruženja za obrazovanje, znanost i društveni razvoj te ambasador UNESCO-a. Zalaže se slobodu medija te sanja o tome da Katar postane razvijen kao Silicijska dolina.

5. Haya bint Hussein

Sestra trenutnog kralja Jordana, također je supruga šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, vladara Dubaija. Ona je studirala na Oxfordu te se bavi humanitarnim radom, a za UNESCO je ambasador mira.

6. Lalla Salma

Supruga kralja Muhameda VI od Maroka, ova crvenokosa dama je prva žena marokanskog vladara koja je javno pokazala kako izgleda. Osim toga, može se pohvaliti činjenicom da ima diplomu inženjera informatičkih sustava.

7. Maitha bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Kćer Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, vladara Dubaija, ova mlada žena obožava sportove te je kapetanica nacionalnog karate tima Ujedinjenih Arapskih Emirata i ima brojne obožavatelje.

8. Dana Al Khalifa

Ova je princeza opsjednuta modom. Piše vrlo popularni blog The Overdressed, a osim toga je i prava Instagram zvijezda. Njena je probitačnost inspiracija brojnim djevojkama.

 

bh-index.com

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh