logo
bios

Dvije zlatne medalje za bh. džudiste na Balkanskom prvenstvu u Skoplju

Objavljeno prije 10 mjeseci . u ned, sep 10th, 2017
Mlada bosanskohercegovačka džudistkinja Anđela Samardžić osvojila je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniore i seniorke koje je održano u Skoplju.

Mlada bosanskohercegovačka džudistkinja Anđela Samardžić osvojila je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniore i seniorke koje je održano u Skoplju.

Rezultat ove džudistkinje ima posebnu vrijednost s obzirom na to da je još uvijek starosnom kategorijom kadetkinja.

Zlatnom medaljom okitio se i Rijad Dedeić koji je proglašen najsuperiornijim prvakom, pošto je sve protivnike pobijedio maksimalnim rezultatom 10:0.

Sabina Haračić je ponovo opravdala povjerenje i potvrdila da je u odličnoj formi, osvojivši drugo mjesto. Harun Sadiković kje došao do bronzane medalje, kao i Borislav Bogdanić, državni prvak u kategoriji do 100 kg.

Za bh. reprezentaciju na ovom prvenstvu još su nastupili Hana Benca, Stefan Lazić i Rajko Mirkovič. Sudije iz BiH predstavljao je Zijad Sejdinovic, a uz bh. takmičare bili su Arijana Jaha i kapiten seniorskog tima Ibro Miladin. Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac bio je u sklopu rukovodstva Balkanske džudo asocijacije.

Na prvenstvu su učestvovali takmičari i takmičarke iz 11 zemalja – Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Kipra, Kosova, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske.

( FENA)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh