logo
bios

Crnadak se sastao s papom Franjom

Objavljeno prije 9 mjeseci . u sri, okt 11th, 2017

Ministar Crnadak se u sklopu posjete Svetoj Stolici sastao sa Svetim Ocem papom Franjom. U nastavku posjete Ministar Crnadak se sastao sa sekretarom Svete Stolice za odnose sa državama nadbiskupom Paul Richard Gallagher.

Tokom razgovora između ministra Crnatka i nadbiskupa Gallaghera istaknuto je da su bilateralni odnosi dvije zemlje izuzetno dobri te da je potrebno da se nastavi intenzivna saradnja i razmjena posjeta na visokom nivou.

Crnadak je naglasio da je strateški cilj Bosne i Hercegovine članstvo u Evropskoj uniji te je pozvao Svetu Stolicu da svojim uticajem podrži put BiH ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Crnadak je dodao da je u Bosni i Hercegovini potrebno da se nastavi sa procesom pomirenja i ekonomsko-socijalnih reformi što bi kao rezultat imalo ekonomski napredak BiH u narednom periodu.

Gallagher je izrazio podršku Bosni i Hercegovini na putu evrointegracija te je dodao da će Sveta Stolica i dalje podržavati procese reformi koje bi trebalo da dovedu do napretka BiH i boljeg života njenih građana.

Tokom posjete dogovoreno je da sekretar Svete Stolice za odnose sa državama nadbiskup Gallagher posjeti Bosnu i Hercegovinu u prvoj polovini 2018. godine.

U sklopu posjete Svetoj Stolici ministar Crnadak se sastao i sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

Klix
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh