logo
bios

Blamaža Ivice Dačića u New Yorku

Objavljeno prije 10 mjeseci . u uto, sep 19th, 2017

Na tom video zapisu vidi se kako se srbijanski šef diplomatije šunja do Trumpa, koji je tada sjedio između generalnog sekratara UN Antonia Guterresa i američke ambasadorke u UN i Nikki Haley

Kratak susret ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića i američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je MSP danas u saopštenju predstavilo kao sastanak, možda će ući u anale svjetske diplomatije- piše Kurir.rs.

Razlog je, međutim, više nego bizaran. Možda je i ranije postojao slučaj da je visoki zvaničnik jedne zemlje tražio autogram od predsjednika SAD, ali današnji Dačićev potez je zabilježen na video snimku zasjedanja u sjedištu UN u New Yorku, koji je uživo išao na stranici Bijele kuće. Na tom video zapisu vidi se kako se srbijanski šef diplomatije šunja do Trumpa, koji je tada sjedio između generalnog sekratara UN Antonia Guterresa i američke ambasadorke u UN i Nikki Haley.

A sad se spremite za transfer blama. Kako svjedoči snimak, Dačić je pred Trumpa tutnuo fasciklu s fotografijama. Nakon toga, sudeći po gestikulaciji, on je šefa Bijele kuće tražio da mu se potpiše na fotografije, zbog čega je Trump izvadio penkalo iz sakoa. Kad je pogledao fotografije, Trumpu je pokazao prstom i rekao: “To sam ja”. Na sve to je Trump, u maniru svjetske zvijezde kojoj neki anonimus priđe i traži autogram, pitao Dačića kako mu je ime, kako bi “posveta” na fotografijama bila kompletna.

Riječ je, inače, o zajedničkim fotogrtafijama Dačića i Trumpa iz novembra 2013, iz vremena kad on još nije postao predsjednik SAD. Naime, u to vrijeme Vlada Srbije je pokušavala da se govori sa Trumpovom kompanijom o investiranju u izgradnju luskuznog hotela u Beogradu, od čega, kako se ispostavilo, nije bilo ništa.

 

Video pogledajte OVDJE

 

DEPO PORTAL

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh