logo
bios

“AC FOOD” povećan izvoz na američko tržište za dva i pol puta

Objavljeno prije 9 mjeseci . u sri, okt 11th, 2017

Velikokladuška prehrambena industrija “AC FOOD” realizirala je nove isporuke “Agrokomercovih” proizvoda na tržište Sjedinjenih Država, povećavši time izvoz na američko tržište za dva i pol puta u prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na isti period lani.

Na tržište Sjedinjenih Država plasirani su “Agrokomercovi” kiseli krastavci, biskvit “Tops”, Pettit keks i čokolada u prahu.

Direktor kompanije “AC FOOD” Smail Korajlić rekao je da su ovogodišnji pilot projekt otkupa krastavaca u Velikoj Kladuši započeli u junu otkupom oko 70 tona ovog povrća, te da gotovo sav otkup ovih dana plasiraju na tržište Sjedinjenih Država.

“Upravo taj koncept od njive do trpeze, dakle od saradnje sa kooperantima i otkupa, preko prerade i plasmana na domaće i strana tržišta, naš je imperativ. Zadovoljni smo kako je projekt tekao i nadam se da ćemo iduće godine biti u prilici znatno povećati otkupne količine, kako krastavaca, tako i ostalog povrća i voća”, rekao je Korajlić.

Osim Sjedinjenih Država, “AC FOOD” izvozi u Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, u Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Austriju.

bhrt.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh