-TopSLIDEVisoko

Ponosno prkosimo i pokazujemo da Visoko može puno, puno bolje!

Bliži se dan otvorenja Veme, koja će svojim sadržajem privući turiste u centar Grada, svojim izgledom uljepšati naš Grad, a paralelno osigurati i nova radna mjesta.

Vidno Donje Rosulje i ulica Branilaca Bosne dobijaju novu dimenziju. Vema blista, a oronule zgrade koje su svirepo svjedočile zapuštenosti u samom centru grada danas poprimaju sasvim novi izgled. Radovi napreduju i do sada je urađen veliki dio posla.

“Sretan sam što je gradska administracija na čijem sam čelu odmah po preuzimanju mandata odblokirala i ubrzala sve procese koji su bili ključni za dovršetak izgradnje Veme, a ponosan sam što smo zajedničkim snagama (Gradska uprava 40%, a ostatak Suša-commerce d.o.o. Visoko i građani) osigurali finansijska sredstva za utopljavanje i uređenje oronulih fasada na zgradama kolektivnog stanovanja u Donjim Rosuljama čime je cijelo naselje postalo urbanije, a energetski u smislu očuvanja životne sredine efikasnije. Zaista, svakodnevno radimo i gradimo, te stvaramo uslove za bolje Visoko” – kazao je gradonačelnik Ganić.

U toku je priprema novog programa koji će polučiti novi javni poziv za utopljavanje i drugih zgrada, što će biti prilika i za ostale stanare, da pokažu svoju proaktivnost kroz učešće u projektu. Cilj je jednostavan, manja potrošnja energenata, čišći zrak i ljepša zgrada koja dobija novu vrijednost kako za stanare tako i urbanistički za cijelu sredinu.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close